Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова отново за намаляване на броя

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова отново за намаляване на броя
Коментари Харесай

Клоп: Мачовете са прекалено много, влияят зле на връзките

Мениджърът на " Ливърпул "  Юрген Клоп прикани още веднъж за понижаване на броя на мачовете във Висшата лига по празниците. Повечето отбори изиграха по 3 мача сред 26 декември и 2 януари, а треньорите и играчите нарекоха програмата " неуместна ".

" Не можем да продължаваме по този начин. Хвърляме футбола по хората. Проблемът е, че хората, които ръководят футбола, не влизат в диалози... Ако се нуждаят от мен за полемика, ще отида. Колко мача имаше на 26 декември? Сигурно има мъже, които са гледали всички мачове онлайн. Не мисля, че това е добре за техните връзки. Не е добре и за моята, а аз към този момент виждам доста футбол. Опитайте да мислите за играчите, тъй като без тях не се получава ", разяснява Клоп. Преди няколко дни той съобщи, че няма проблем тимовете да играят на 26 декември, само че е " закононарушение " да имат мачове още на 28 декември. 

Празничната стратегия във Висшата лига е довела до фрапантно увеличение на броя на контузените играчи. Според " Би Би Си "  74 футболисти са получили разнообразни контузии сред 21 декември и 2 януари. Това прави по 6 контузени играчи на всеки 24 часа в този интервал . " Дейли Телеграф "  пък пресметна, че срещите по Коледа и Нова година са предизвикали 53 разнообразни контузии. За съпоставяне, през целия август контузените са общо 48, а през септември – 49.

Повечето клубове трябваше да играят по 4 мача в интервал от 13 дни сред 21 декември и 2 януари, като срещите са през два дни. " Манчестър Сити "  и " Уулвърхемптън "  имаха единствено по 46 часа за възобновяване сред два от мачовете си.

Четирима играчи на " Нюкасъл "  се контузиха в границите на 20 минути против " Лестър "  на 1 януари, а мениджърът на " Борнемут "  Еди Хау призна, че е пуснал в игра контузени футболисти при загубата с 0:4 от " Уест Хем ". Капитанът на Англия Хари Кейн бе заменен поради травма в мача против " Саутхемптън ", откакто преди този момент игра във всички 7 мача на " Тотнъм "  през декември. Нападателят е със скъсано сухожилие в левия крак и ще отсъства два месеца.

Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) прикани да бъдат взети ограничения за понижаване на срещите. Вицепрезидентът на европейската централа на FIFPro Боби Барнс уточни, че казусът ще е още по-голям през сезон 2021-22, когато международното състезание ще е през ноември.

" Управляващите организации, клубовете и шампионатите би трябвало да се съберат и да намерят решение за понижаване на напрежението. В Англия сме в малко по-различна обстановка – имаме традиция да се играе на Коледа, това е част от културата. Но е време за полемика. Не може да има игра без играчи. Техните ползи би трябвало да бъдат защитени по-добре ", сподели Барнс.

Изчисления на FIFPro демонстрират, че някои футболисти като Садио Мане и Алисон от " Ливърпул ", както и Хюн-мин Сон от " Тотнъм ", са изиграли 70 или повече мачове за 12 месеца, а също така са пропътували над 80 000 км.

Мениджърът на " Нюкасъл "  Стив Брус съобщи, че до момента не е виждал толкоз доста травми за толкоз къс интервал. " Играчите се контузват, тъй като са принудени да играят изтощени. Преди месец споделих, че да искаш от футболисти да играят 4 мача за 10 дни е неуместно. Сега виждаме резултати ", сподели Брус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР